Ik ben geboren in het ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom op 6 november 1993.

Hierna zijn de twee basisscholen uit Ossendrecht gefuseerd en kwam ik op basisschool De Meulenrakkers te zitten.

Na mijn basisschoolperiode ben ik naar de HAVO op het Mollerlyceum in Bergen op Zoom gegaan. Iedere dag fietste ik naar school, zo hard mogelijk en door weer en wind. Ik heb 6 jaar over de HAVO gedaan, zonder het af te ronden helaas. Tijdens mijn examens kreeg ik een volledige black out en zakte ik voor mijn examen.

Ik heb toen gekozen om naar het MBO te gaan in Roosendaal, het Johan Cruijff College. Hier volgde ik de opleiding: Sport & bewegen: Trainer-Coach. Deze opleiding heb ik afgerond in juni 2015.

Nu maar eens over het begin van mijn wielercarrière. In 2008 en 2009 fietste ik wel eens met pa mee, op een fiets van 25 jaar oud, met commandeurs op de buis om te schakelen, met een sportbroek met een washandje erin (als zeem) en een wielershirt van pa.

In 2009 kocht ik een mountainbike en ging toen in het bos mountainbiken. In Ossendrecht vond er in de winter een kleine wedstrijd plaats in het bos. Ik deed mee op een geleende crossfiets en won! Ik reed in dezelfde categorie mee als pa, en die dubbelde ik. Prachtig hihi!

Toen in januari 2010 ben ik begonnen met wielrennen in de categorie Junior-Dames. Het eerste jaar won ik al een aantal wedstrijden en reed ik steeds vaker podium of een goede uitslag.

Als tweedejaars Junior-Dame won ik 9 wedstrijden, en nog 10 andere podiumplekken.

Ik mocht als tweedejaars Junior-Dame mee naar het WK wielrennen in Kopenhagen. Op het WK kwam ik uit voor twee onderdelen: tijdrit en op de wegrit. Ik werd 4e in de tijdrit. Op de weg reed ik een lange solo, maar met nog 1 ronde te gaan werd ik terug gepakt door het peloton. Het resultaat, rond de 30e plek.

In de winter werd ik opgebeld door Jeroen Blijlevens, ik mocht bij Rabobank komen rijden! Een droom natuurlijk! Ik heb een contract getekend voor een jaar en won dat jaar 9 kleine wedstrijden. De afgelopen 2 jaar ben ik weer gegroeid, stappen gemaakt en veel geleerd van mijn ploeggenoten.

In december 2013 begon ik voor de lol met crossen. De eerste wedstrijd, in Amersfoort, won ik. De tweede wedstrijd in Huijbergen, werd ik tweede. De bondscoach Johan Lammerts selecteerde mij voor een Wereldbeker in Namur. Vervolgens mocht ik nog twee Wereldbekers rijden, Heusden-Zolder en Nommay, op het NK veldrijden werd ik 4e en uiteindelijk mocht ik ook nog starten op het WK in Hoogerheide. Die dag vloog ik! Zo veel bekenden die langs de kant stonden, in mijn ‘achtertuin’, om mij aan te moedigen. Ik werd vooruit ‘geduwd’ door het geschreeuw. Marianne Vos werd wereldkampioen en ik, als tweede Nederlandse, voor de lol gaan crossen, werd 8e! Die dag zal ik niet vergeten.

In september 2014 brak Thalita op het WK in Ponferrada haar sleutelbeen tijdens de wegrit.

Hier heeft zij 6 maanden mee gesukkeld en had 2 operaties nodig om het te laten herstellen.

Na 3 maanden kwam namelijk de plaat met bouten en al uit haar bot. In januari 2015 volgde dan ook de 2e operatie en moest zij weer 12 weken revalideren.

Op 3 mei nam zij deel aan haar eerste wedstrijdje weer naar haar sleutelbeen blessure, te Sinaai. Hier won zij na een solo van 15 km! Geweldig hoe haar vechtlust was na zo een zware periode. Uren reed ze hiervoor rond op haar stadsfiets, omdat ze niet kon fietsen op haar racefiets een grote periode. Ze mocht niet steunen op haar arm, dus met de arm in de mitella maalde ze wat km’s weg op de stadsfiets.

Haar seizoen werd in 2015 dan ook nog mooi beloond, na al haar strijdlust en doorzettingsvermogen.

Ze maakten stappen vooruit, werd 4e op het EK tijdrijden en 3e in de wegrit op het EK in Tabor.

Tijdens de Holland Ladies Tour reed ik als knecht, maar door een sterke tijdrit streed ik mee voor een top 10 plek in het eind klassement. Met kers op de taart in die ronde: ze won de koninginnerit (laatste etappe) boven op de Cauberg in Valkenburg. Ze reed de gehele wedstrijd zeer aanvallend en zeer actief. Zelfs in de laatste ronde demarreerde Thalita boven op de Cauberg en kreeg 2 rensters met zich mee (Boels en Wiggle teams). Helaas moest Thalita veel zelf doen omdat het klassement anders in gevaar kwam voor de andere 2 rensters. Alles kwam terug samen op 6 km voor de streep. De laatste keer Cauberg was dan ook super zwaar, maar ze reed in volle finale iedereen eraf op de Cauberg en won hier een geweldige wedstrijd, tegen ALLE wereldtop! Ze werd ook uitgeroepen als strijdlustigste renster, ook was ze de beste jongere over de gedurende alle dagen, en werd ze 4e in het eindklassement, op 1 seconden van nummer 3: Ellen van Dijk.

Nog een hele mooie medaille gewonnen in september met haar team tijdens het WK ploegentijdrit (3e plek).

Een rustperiode en daarna begonnen met veldrijden. In december zag ik wel dat ik zeer sterk werd en goed ging pieken. Ik werd, vanuit laatste positie, 4e tijdens de Wereldbeker in Heusden-Zolder.

Begin januari 2016 werd Thalita Nederlands Kampioen Veldrijden!! Hierna trok zij met haar team naar Spanje om te trainen. Hierna reed ze in de Wereldbeker Hoogerheide naar een geweldige 2e plek. De week voor het WK!!

In topvorm ging Thalita, zonder druk, naar het WK in Heusden-Zolder. Hier veroverde ze na een lange inhaal race de mooiste trui binnen die bestaat!! WERELD KAMPIOEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In 2016 heeft zij op de weg ook nog geweldige resultaten behaald. Naast een hoop overwinningen in criteriums en Belgische omlopen, werd zij 2e in de proloog van de Giro Rosa, op minder dan een halve seconde van de winnares. Als knecht leverde ze geweldig werk voor haar teamgenoten en stond zelf, na een goed tijdrit, nog steeds in de top 20 van het klassement.

De laatste dag, de 10e etappe, was Thalita zeer moe. Haar benen deden zo’n zeer van alle dagen ervoor, dat ze liever het meer indook bij 32 graden! Maar tijdens de koers veranderde er een hoop. Ze zat na 40 km in de kopgroep van 8 mee. De gehele dag hebben zij op kop van de wedstrijd gereden. Met nog 15 km te gaan lag er nog een stijle klim op het menu. Thalita demarreerde hierop en ze reed iedereen eraf! Thalita won hier een geweldige etappe zege in de GIRO ROSA!!!!

Ze hield van geen ophouden en later in het jaar werd ze nog eens 2e in de proloog van de Lotto Belisol Tour, achter Annemiek Van Vleuten.

Het veldritseizoen ging ook goed en de eerste wedstrijd in Ronse, na een week ziekte, won ze meteen in haar regenboogtrui. Overwinningen en podium plekken bleven komen en zelfs in november won ze nog een geweldige titel na een zeer mooie wedstrijd van haar: ze werd naast Nederlands en Wereldkampioen, ook nog eens EUROPEES KAMPIOEN!
Wat een kampioen is Thalita!!!

Het jaar 2016 maakte ze af met nog een stage tussendoor in Lanzarote en nog podiumplekken en 1e plaatsten in de cross.

Alles verliep redelijk goed. Ze verloor helaas door materiaalpech in de start in januari 2017 haar Nederlandse trui, maar werd nog 5e.

2017 was een jaar in een andere ploeg: Lares-Waowdeals. Ondanks 5 overwinningen, was Thalita dit jaar fysiek niet in orde. Ze had last van ‘uitvallende’ benen, een rugblessure, een knieblessure, Pfeiffer (achteraf ontdenkt), overtraining (achteraf ontdekt in september) en hierdoor ook mentaal een lastig jaar.

Een jaar om te vergeten!

2018 van start gegaan bij een nieuwe ploeg: Experza-Footlogix UCI team.

Op 1 januari haar rentree in het veld te Baal: 14e plek. Niet heel slecht.

De week erop werd ze 2e in Leuven. Op het NK werd ze 5e, maar reed al mee voor het podium. Ondanks een val en hierdoor materiaalpech en mentale gesteldheid zat er niet meer in dan een 5e plek.

In Otegem werd ze 7e, geen goede dag. Maar de week erop won ze haar eerste cross in Zonnebeke!!! De dag erna in Leudelange (Luxembug) won ze nog eens!

In Rucphen reed ze na een inhaalrace op plek 3, maar toen door materiaalpech hard gevallen. Haar fiets was kapot en moest hierdoor de wedstrijd verlaten helaas. Helaas werd ik ook ziek (griep) en was mijn WK in Valkenburg een ramp! (33e op 8 minuten…). Maar de griep verklaarde onder andere al veel.

Haar wegseizoen startte onverwachts eerder tijdens Omloop van het Nieuwsblad, omdat zij moest invallen voor zieke en geblesseerde ploeggenoten. Ze werd 19e!!