top of page

WIE IS DEMI DE JONG ?

 

Ik ben Demi de Jong,

Op 11 februari 1995 ben ik geboren in Ossendrecht. Daar woon ik nu nog steeds.

Tot en met mijn 12e jaar heb ik ook in Ossendrecht op school gezeten. Daarna ging ik naar het Mollerlyceum en Bergen op Zoom. Iedere dag op de stadsfiets heen en weer. Mijn eerste jaar zat ik in een gemixte groep van vmbo-havo. Daarna zonder problemen doorgegaan op de HAVO. Dit is mij allemaal goed afgegaan en ben in 2012 geslaagd.

Nu zit ik in het 4e en laatste jaar van het HBO. Ik zit in Vlissingen op school, op Hogeschool Zeeland en volg daar de opleiding Sport- en bewegingseducatie. Momenteel loop ik mijn afstudeerstage bij Sportservice Noord – Brabant in Roosendaal. Begin volgend jaar mag ik mij scriptie verdedigen en daarmee Hoop ik mijn diploma te ontvangen. 

Op deze school maak ik gebruik van een topsport programma. Dit houdt in dat je extra faciliteiten hebt door het niveau waarop je sport. Je kunt bijvoorbeeld je verslagen later inleveren, toetsen op een andere tijd maken en vrij krijgen wanneer je een wedstrijd of trainingskamp hebt. Dit gaat allemaal in goed overleg. Tot nu toe kwam ik overal redelijk gemakkelijk doorheen, ook al was er af en toe niet.

Ik heb voor het fietsen erg veel sporten uitgeprobeerd. Denk hierbij aan: badminton, tennis, tafeltennis, voetbal, turnen, dansen en atletiek. Het laatste wat ik deed voor het wielrennen was atletiek. Ik rende veel, alleen kreeg ik vaak last van mijn enkel. Hierdoor ben ik gestopt.

 

Ik denk dat ik rond mijn 12 of 13e leeftijd een mountainbike heb gekocht. Hier fietste ik in de winter op; in het weekend, want dan waren de toertochten. Ook namen we natuurlijk de fietsen mee op vakantie.

Toen mijn zus een racefiets had gekocht, wilde ik het jaar erna ook een racefiets. Ik kocht een Merida. Hier reed ik af en toe op, wanneer ik zin had. Toen Thalita wedstrijden ging rijden en ik was mee, wilde ik ook graag meerijden. Toen ben ik lid geworden van De Zuidwesthoek. Mijn eerste wedstrijd was in Huijbergen en daar werd ik meteen 3e. Had ik natuurlijk nooit verwacht. Mijn 4e wedstrijd was in Oud Gastel. Het was voor mij de eerste keer dat ik 2 wedstrijden deed in het weekend. Helaas was ik met deze wedstrijd snel klaar. Ik werd de berm ingeduwd en belandde op de grond.... Sleutelbeen gebroken. Lekker begin van mijn wielercarrière, maar heb nooit gedacht om te stoppen. Hierna heb ik nog een paar keer podium gereden.

Mijn 2 jaren als junior-vrouw gingen goed. Allebei de jaren een aantal overwinningen geboekt en  andere podiumplaatsen. Ook werd ik geselecteerd voor de Europese en Wereld kampioenschappen. Mijn hoogtepunten lagen bij het tijdrijden. In 2012 won ik in Valkenburg een bronzen medaille! Super gaaf. In 2013 werd ik in Florence 6e.

 

Hierna heb ik een contract gekregen om bij Boels-dolmans cycling team te rijden. Hier rijd ik nu nog steeds bij. Het niveau van de ploeg is hoog. Ik heb voor 2016 nog een contract.  Daarna kijken we weer hoe het loopt voor de volgende seizoenen.

 

Als student , die nog 40 uur per week bezig is met school, is het niet mogelijk om nog zo veel uren te trainen als de fulltime wielrenners dit kunnen. Dit is nu jammer, maar ik heb liever ook een goed diploma in de pocket. Als ik na dit jaar klaar bent met school, kan ik al mijn tijd richten op het fietsen als ik dat wil. Maar eerst 2016 nog goed doorkomen. 

Het seizoen is net als vorig jaar niet voortvarend begonnen maar hier hoop ik snel weer bovenop te komen. 

 

 

I

 

bottom of page